W NUMERZE 2/2012
Analiza zagrożeń i analiza ryzyka w zapewnieniu bezpieczeństwa w łańcuchu żywnościowym - Krzysztof Kwiatek, Zbigniew Osiński
Zagrożenie zdrowia ludzi związane z dioksynami w paszy dla zwierząt - Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
Substancje niedozwolone w paszach i żywności pochodzenia zwierzęcego - Andrzej Posyniak
Rezultaty krajowych badań nad bezpieczeństwem pasz genetycznie zmodyfikowanych w żywieniu zwierząt gospodarskich - Sylwester Świątkiewicz, Beata Szymczyk, Małgorzata Świątkiewicz, Anna Arczewska-Włosek, Juliusz Strzetelski, Franiszek Brzóska, Iwona Furgał-Dierżuk, Marta Twardowska, Jan Markowski, Małgorzata Mazur*, Zbigniew Sieradzki*, Zygmunt Pejsak*, Grzegorz Tomczyk*, Zenon Minta*, Dariusz Bednarek*, Wojciech Kozaczyński*, Michał Reichert*, Krzysztof Kwiatek*
Obecność DNA transgenicznego w paszy i jego transfer do tkanek świń - Małgorzata Świątkiewicz, Marta Twardowska, Jan Markowski, Małgorzata Mazur, Zbigniew Sieradzki, Krzysztof Kwiatek
Zasady wytwarzania i urzędowa kontrola pasz leczniczych produkowanych w Polsce - Monika Przeniosło-Siwczyńska, Krzysztof Kwiatek
Poziomy dioksyn, furanówi dioksynopodobnych PCB w materiałach paszowych badanych w 2011 roku - Joanna Cebulska, Magdalena Gembal, Paweł Małagocki, Beata Furga, Szczepan Mikołajczyk, Sebastian Maszewski, Łukasz Góraj, Jadwiga Piskorska–Pliszczyńska
Badania biegłości – potwierdzenie kompetencji do prowadzenia badań zawartości pierwiastków toksycznych w paszach - Józef Szkoda, Agnieszka Nawrocka, Mirosława Kmiecik
Oznaczanie zawartości mikotoksyn w paszy – parametry walidacyjne - Henryka Wiśniewska-Dmytrow, Olga Burek, Katarzyna Pietruszka, Jan Żmudzki
Ocena metody wykrywania komponentów zwierzęcych w paszach poprzez badania międzylaboratoryjne - Małgorzata Natonek-Wiśniewska, Jan Markowski, Aleksandra Fijałkowska, Bożena Skoblińska, Piotr Krzyścin, Barbara Rejduch
Problem zanieczyszczeń mikologicznych surowców i pasz w świetle aktualnych badań - Magdalena Twarużek, Anna Błajet-Kosicka, Jan Grajewski
Nowa instrukcja badania niejednorodności pasz - Sławomir Walczyński